­

Beste leden van Longa,
Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag heeft het bestuur zich vanavond gebogen over de vraag of – en zo ja hoe- er weer begonnen kan worden met het geven van trainingen. Ook in afstemming met onze trainers hebben we besloten dat dit voorlopig nog niet mogelijk is. Het geven van trainingen in de gymzalen is niet toegestaan en aan het geven van trainingen in de buitenlucht kleven teveel praktische bezwaren en veiligheidsrisico’s. Vanzelfsprekend blijven we de ontwikkelingen volgen en gaan we dit besluit heroverwegen indien daar aanleiding voor is.
In overeenstemming met onze eerdere besluiten wordt ook in de komende maand alleen de basiscontributie geïncasseerd en blijft de eerder uitgeschreven ALV van 17 maart tot nader bericht opgeschort.
Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en rekenen hierbij op uw begrip.
Vriendelijke groet,
Bestuur Longa Utrecht

Beste leden van Longa,

Naar aanleiding van de vandaag aangekondigde maatregelen in verband met het corona-virus - en in overeenstemming met de adviezen van NOC-NSF en de KNGU - heeft het bestuur van Longa besloten de aangekondigde ALV van 17 maart a.s. tot nader bericht op te schorten. Wij gaan er vanuit dat u begrip heeft voor deze maatregel.

Vriendelijke groet, Bestuur Longa Utrecht

Beste leden van Longa,

Naar aanleiding van de vandaag aangekondigde maatregelen in verband met het corona-virus - en in overeenstemming met de adviezen van NOC-NSF en de KNGU - heeft het bestuur van Longa besloten alle trainingen tot nader bericht op te schorten. Wij gaan er vanuit dat u begrip heeft voor deze maatregel.

Vriendelijke groet, Bestuur Longa Utrecht

Afgelopen september ging de Grote Clubactie weer van start en ook deze keer hebben alle jongens en meiden ontzettend hun best gedaan! Zelfs meer nog dan voorgaande jaren, er zijn maar liefst 1793 loten verkocht, dat zijn er 250 meer dan vorig jaar. Het totaal opgehaalde bedrag komt daarmee uit op 4.145,20 euro. Met dit fantastische resultaat kan de vereniging weer een prachtig Longakamp organiseren en nieuwe spullen aanschaffen. Iedereen ontzettend bedankt!!

In het bijzonder bedanken we de prijswinnaressen van deze editie van de Grote Clubactie. Er zijn er maar liefst drie dit jaar, te weten:

Eerste plaats: Jada van den Akker, 73 loten (vorig jaar de tweede plaats)

Tweede plaats: Noor Kaufmann, 71 loten

Derde plaats: Eva Fonville, 70 loten

SUPERGOED gedaan dames en gefeliciteerd met jullie prijs, wat een mooie nieuwe turnpakjes!!

Er wordt net als voorgaande jaren een kerstdiner en gala georganiseerd namens Longa voor alle leden (van 8 jaar en ouder). Iedereen die naar het diner komt neemt een klein hapje mee voor ongeveer drie tot vier personen. We willen jullie vragen om een klein gerechtje mee te nemen, geen toetjes. De toetjes, borden, bekers, drinken en bestek zullen door de club worden verzorgd.
Na het diner zal er aansluitend (omstreeks 19:00 uur) een gala-avond plaats vinden. Hierbij zijn er (kerst)hitjes te horen om op te dansen.
De dresscode is je beste gala- / kerstoutfit (zonder schoenen i.v.m. beschadiging van de gymzaalvloer). Er valt een prijs te winnen voor de mooiste, meest unieke, grappigste, leukste, creatiefste outfit dus voel je vrij om flink uit te pakken!

Wanneer: 20 december 18:00 tot 20:30 uur
Waar: Gymzaal aan de Ridderlaan
Wat: Kerstdiner en gala Longa
Wie: Voor alle Longa-leden van 8 jaar en ouder

Aanmelden via de site www.longa-utrecht.nl.
Er kan aangemeld worden vanaf 6 december 08:00. De inschrijving sluit op 18 december om 2100.

Tot op het kerstgala!
Groetjes,
De leiding van Longa Utrecht.

Zoals vermeld op de meegegeven brieven is het inschrijfformulier voor de Hallloween filmmiddag/ -avond vanvaf vandaag beschikbaar op de voorpagina van de website: https://www.longa-utrecht.nl.

Wanneer: 9 november 2019

Wie en hoe laat:

 • Kinderen van 6-9 jaar oud: van 15:30-18:00, instroom tussen 15:15-15:30
 • Kinderen van 10 jaar en ouder: van 19:00-21:30, instroom tussen 18:45-19:00

Waar: Ridderlaan 2
Entree: 2,- p.p.

Overige informatie:

 • De entree graag bij ons aan de deur gepast betalen
 • Wij zorgen voor wat lekkers om te eten en te drinken, dit hoef je zelf niet mee te nemen
 • Knuffels en dekens mogen meegenomen worden
 • Als je het leuk vindt mag je verkleed komen
 • Ouders kunnen hun kind brengen en aan het einde weer ophalen

De Utrechtse turnvereniging Longa bestaat 80 jaar! Op 28 juni 1939 werd de gymnastiekvereniging “Lichamelijke Oefening Na Gedane Arbeid” opgericht, onder andere door de heer Berrens die destijds als penningmeester fungeerde. De familie Berrens is een groot deel van haar tijd actief geweest bij Longa. Zo is Wil Berrens, nog steeds erelid van Longa, met maar liefst 45 dienstjaren als turnster en trainster. Longa overleefde de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de Beatles en bruist als nooit tevoren! Op twee locaties is Longa actief, in Hoograven en Kanaleneiland. Vele gymnastiekvormen komen aan bod, van kleutergym tot acrogym. Turnsters van Longa hebben zelfs prijzen gewonnen bij Nederlandse kampioenschappen.

Nu, 80 jaar later, is Longa nog steeds een levendige turnvereniging met dagelijks trainingen waar in totaal bijna 300 turners en turnsters vol enthousiasme hun sport kunnen beoefenen. Om de 80e verjaardag te vieren pakt Longa groots uit met drie shows in de Stadsschouwburg op zaterdag 29 juni, vanaf 11:00. Turners en turnsters van alle leeftijden zullen een sprankelende show geven met als thema “Films en TV-series”. Bijzondere genodigden zijn Wethouder van Sport Maarten van Ooijen en erelid Wil Berrens. Wil je weten of Longa iets voor jou is, kijk dan op longa-utrecht.nl. Longa, de leukste turnvereniging van Utrecht, waarbij plezier in het turnen voor jongens en meiden voorop staat!

In het weekend van 9 en 10 februari vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats. Op deze wedstrijd staat er veel op het spel. Er dient door de teams een puntenlimiet te worden behaald welke nodig is om door te stromen naar het halve NK. Hierin is ook de ranking bepalend en is dus ook (het in de buurt zitten van) een podiumplek essentieel om de kansen te vergroten. Na de tweede voorwedstrijd, welke op 6 en 7 april wordt georganiseerd door Longa in Utrecht, zal de balans worden opgemaakt en zal de uitslag uitwijzen wie zich hiervoor hebben geplaats.

Tevens was dit een spannende dag voor enkele juryleden die voor het eerst in het Panel plaatsnamen. Een grote vuurdoop waar alle “nieuwelingen” achteraf erg enthousiast over waren. Aan alle juryleden, dank voor jullie bijdrage aan dit mooie weekend!

Tijdens de eerste wedstrijd heeft Longa goede zaken gedaan! Voor de recreanten was het voor velen zelfs hun eerste wedstrijd. Ondanks dat de spanning en zenuwen soms goed merkbaar waren, was er een prachtig resultaat voor deze meiden die maximaal 2 uur per week trainen. Iris, Leire en Jaylinn werden met enkele foutjes knap 5e, Jiske, Marie en Liz acrogymden zich met een strakke Pippi-Langkous oefening naar de 8e plek en net daarachter op een mooie 9e plek eindigden Emma, Elena en Ida. In een deelnemersveld van maar liefst 13 teams een uitstekende prestatie! Tijdens de tweede voorwedstrijd in Utrecht zullen ook Ester, Alies en Britt laten zien wat zij de afgelopen periode geleerd hebben en zal de acrogym recreatie dus met maar liefst vier teams aanwezig zijn.

Bij de selectie zijn na 1 of twee oefenwedstrijden de afgelopen periode alle puntjes op de i gezet en zijn er mooie scores behaald. In het niveau van de jongste meiden wisten Wietske, Prithika en Lena een limiet én een zilveren medaille te veroveren in een categorie met 9 teams. Het team Emma, Romaissa en Safae dat in dezelfde categorie uitkomt werd 4e en zal op de wedstrijd in Utrecht de strijd aangaan om ook de limiet binnen te slepen.

In het D-niveau behaalden Hilde, Lois en Femke een prachtige gouden medaille en ruim de limiet. Die halve finale plek lijkt dus al binnen te zijn! Aniek en Belle werden tot ieders verbazing in een ijzersterke categorie 3e en zijn ook volop in de race voor doorstroming. Sophie en Noor zetten een strakke choreo neer en overleefden twee risico-elementen. Hierna volgde een klein foutje met grote aftrek. Met het vertrouwen in de elementen zullen ook zij de tweede plaatsingswedstrijd voor de limiet gaan strijden. Ook bij Irene, Jaimy en Bo sloop er een foutje in waardoor de limiet helaas niet binnen handbereik was. Vol vertrouwen kijken zij vooruit om de volgende keer dit foutje recht te zetten. Janice en Tessa zetten een prachtoefening neer. Zij behaalden de limiet en werden vijfde. Lianne en Pien deden in verband met ziekte helaas niet mee en zullen zich ook in Utrecht moeten bewijzen.

In het C-niveau werden ook prachtige resultaten behaald. Met twee stabiele oefening waarin nog ruimte is voor groei was de gouden medaille voor Amber, Anika en Jada. Nienke, Charlotte en Bonney behaalden een hoge score voor balans maar door een foutje in tempo kwamen zij net tekort voor de limiet. De oefeningen van Bo en Arielle werden dit keer artistiek niet helemaal naar wens beoordeeld. Technisch waren zij erg sterk. Het is duidelijk waar we aan gaan werken om de volgende keer wel de limiet te behalen zodat ook zij kans maken op doorstroming. Zij mochten wel een gouden medaille mee naar huis nemen! Anna Sara en Renee gingen met een korte voorbereiding, veroorzaakt door blessures, de vloer op. Zij hebben twee mooie, stabiele oefeningen getoond en mochten met het zilver én de limiet naar huis.

Enkelen van de teams zullen het komende weekend deelnemen aan de Valentijnscup in Friesland om een extra wedstrijdoefening te kunnen doen en alvast wat tegenstanders van een eventuele halve finale te treffen. Daarna zal er keihard getraind worden om op de wedstrijd in april nog beter voor de dag te komen en de halve finale plekken veilig te stellen.

Beste Longa-leden en ouders,

Dit jaar is een speciaal jaar, want Longa viert haar 80ste jubileum! Dit verdient een feestje en daarom organiseren wij met en voor leden een jubileumshow in de Stadschouwburg van Utrecht op zaterdag 29 juni 2019.

Waarom is dit jubileum zo speciaal?
Als vereniging word je maar één keer 80 jaar en hierom hebben we ervoor gekozen dit op een hele speciale manier te vieren! De komende maanden starten alle groepen in hun lessen met de voorbereiding voor de Longa Jubileumshow in de Stadschouwburg, waar alle leden zelf als Longa-artiest op het podium zullen staan!

Wij zouden het superleuk vinden als jij wil mee doen. Oefenen doen we gewoon in de les. Ben jij erbij op zaterdag 29 juni? Schrijf je dan in voor 03-03-2019.

Spelregels:
Deelname is gratis. Daarnaast mag je 2-3 mensen uitnodigen om voor €7,50 per persoon te komen kijken! De dag zal waarschijnlijk uit drie shows bestaan, in welke show(s) je bent ingedeeld is nog niet definitief en hier heb je zelf ook geen keuze in. Schrijf je je in, dan wordt verwacht dat je alle shows meedoet waarin je bent ingedeeld. Het is dus belangrijk de gehele dag vrij te houden!

Hoe meld ik me aan?
Het inschrijfformulier is te vinden op onze website: https://www.longa-utrecht.nl. Hulp nodig? Vraag het de leiding op je groep!

Groetjes, namens alle leiding en de organisatie van het jubileum.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polonaise dansen, spelletjes spelen, schitteren in de disco en dat in je mooiste verkleedoutfit! Trek je verkleedkleren en schmink maar uit de kast want Longa geeft een carnavalsfeest!

 • Voor wie: leden van Longa van min. 5 en max. 10 jaar oud (zonder ouders)
 • Wat gaan we doen: feesten, hossen en spelletjes!
 • Waar: Gymzaal, Ridderlaan 2
 • Wanneer: 2 maart van 14:30 tot 16:15 uur.
 • Entree: 1 euro. Gepast aan de deur betalen

Er zal een prijs worden uitgereikt voor mooiste verschijning!

Voor dit feest is een maximaal aantal van 50 plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op! VOL=VOL
Aanmelding is mogelijk vanaf vrijdag 15 februari 19:00 tot en met dinsdag 19 februari 19.00, via het aanmeldformulier op www.longa-utrecht.nl

Wij hebben er al zin in… dus meld je snel aan!

Carnavalsgroetjes,
De LONGA-leiding.

Hier de link naar de site van het gymspektakel dit jaar op 29 december.http://atouchofgold.nl

Voor een middag of avond topvermaak met turnen, acrobatiek en dans.
Met alle Nederlandse toppers uit de turnwereld, zoals Sanne Wevers en Epke Zonderland.
Echt een aanrader!

Let op als lid van Longa ben je ook KNGU lid. Dus kun je kaarten met korting bestellen.

Beste ouders,

Longa is, zoals jullie weten, een vereniging die geheel door enthousiaste ouders van turners en turnsters wordt gerund.
Na het vertrek van een bestuurslid kunnen we wel wat extra hulp gebruiken. Volgend jaar bestaat Longa bovendien 80 jaar, en daar gaan we natuurlijk ook wat aandacht aan besteden. Dus we zijn op zoek naar 1 of 2 extra bestuursleden. Heb jij zin ervoor te zorgen dat de jongens en meiden onder andere een fantastisch 2019 gaan meemaken, meld je dan aan bij Lianne Schroder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen je hulp echt gebruiken! Mocht je wat meer informatie willen, neem dan even met Lianne contact op.

Alvast bedankt voor je reactie,

Het bestuur van Longa,
Reijnder, Marcel, Frans, Cynthia en Lianne

Lieve kinderen,

Op vrijdag 21 december organiseert Longa een pre-kerstdiner en gala. Graag willen wij samen met jou genieten van de lekkerste hapjes en de leukste kerst hits. We vragen je om een hapje voor ongeveer drie personen mee te brengen en je mooiste kerst outfit aan te trekken!

Het duurt van 17.30 uur (deur open en diner) tot 20.00 uur.

Eet- en dans jij met ons de kerstvakantie tegemoet? Meld je dan snel via het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is te vinden op de homepagina van de website en zal beschikbaar zijn vanaf 14 december 09.00 uur tot 19 december 18.00 uur. Er is plek voor 75 kinderen. De plekken worden toegekend op volgorde van inschrijving. Elke inschrijving krijgt een volgnummer, welke is vermeld in de mail die je ontvangt op het opgegeven e-mailadres. Let op: de minimum leeftijd is 8 jaar, en vol = vol.

Hopelijk tot vrijdag de 21e!

De Grote Clubactie van 2018 zit er weer op en wat heeft iedereen zijn best gedaan!! Er zijn in totaal 1541 loten verkocht door jullie en dat is echt een hele prestatie! De winnaar van dit jaar is Tyka van der Klein, zij heeft maar liefst 157 loten verkocht en wint daarmee de eerste prijs. Ze mag een nieuw turnpakje uitzoeken. De tweede plaats is voor Jada van den Akker, zij verkocht 69 loten en ook zij mag een nieuw pakje uitkiezen. Super gedaan meiden!!! De kinderen die 20 loten of meer hebben verkocht krijgen een voucher en kunnen daarmee o.a. naar Bobbejaanland of Avontura. Deze zullen binnenkort in de les worden uitgedeeld. Iedereen die heeft meegeholpen: heel erg bedankt! De opbrengst komt dit jaar ten goede aan het vieren van het 80-jarig bestaan van de vereniging. Hierover volgt later meer dit seizoen.

Update:
Inmiddels hebben Tyka en Jada hun nieuwe welverdiende outfit, super dames!!
Ook is het totaal bedrag bekend. Dit jaar hebben we een opbrengst van € 3632,20. Iedereen bedankt voor je inzet!

Lieve kinderen,plaat

Na 5 december zijn Sint en Piet weer terug naar Spanje, een paar Pieten wilden graag achterblijven om met jullie een feestje te gaan vieren.

Wil je hier graag bij zijn, kom dan op 8 december naar de Ridderlaan…. We gaan super leuke spelletjes doen en maken er een onvergetelijke dag van. 

Het begint om 14:30 en duurt tot 16:00.
Wil je graag komen, schrijf je dan in via de website van Longa.
Inschrijven kan vanaf 17 november op de zaterdagavond vanaf 18:00.
Er zijn 40 plekken en die zullen ook op volgorde van inschrijving worden toegewezen.
In de toekomst zullen de aanmeldingen voor dit soort evenementen ook via de website gaan.piet kar
Vol = vol
Het is voor kinderen vanaf 5 jaar t/m 8 jaar.

Wie krijgt zijn of haar Pietendiploma?

Hopelijk tot zaterdag 8 december!

­