­

De Utrechtse turnvereniging Longa bestaat 80 jaar! Op 28 juni 1939 werd de gymnastiekvereniging “Lichamelijke Oefening Na Gedane Arbeid” opgericht, onder andere door de heer Berrens die destijds als penningmeester fungeerde. De familie Berrens is een groot deel van haar tijd actief geweest bij Longa. Zo is Wil Berrens, nog steeds erelid van Longa, met maar liefst 45 dienstjaren als turnster en trainster. Longa overleefde de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de Beatles en bruist als nooit tevoren! Op twee locaties is Longa actief, in Hoograven en Kanaleneiland. Vele gymnastiekvormen komen aan bod, van kleutergym tot acrogym. Turnsters van Longa hebben zelfs prijzen gewonnen bij Nederlandse kampioenschappen.

Nu, 80 jaar later, is Longa nog steeds een levendige turnvereniging met dagelijks trainingen waar in totaal bijna 300 turners en turnsters vol enthousiasme hun sport kunnen beoefenen. Om de 80e verjaardag te vieren pakt Longa groots uit met drie shows in de Stadsschouwburg op zaterdag 29 juni, vanaf 11:00. Turners en turnsters van alle leeftijden zullen een sprankelende show geven met als thema “Films en TV-series”. Bijzondere genodigden zijn Wethouder van Sport Maarten van Ooijen en erelid Wil Berrens. Wil je weten of Longa iets voor jou is, kijk dan op longa-utrecht.nl. Longa, de leukste turnvereniging van Utrecht, waarbij plezier in het turnen voor jongens en meiden voorop staat!

In het weekend van 9 en 10 februari vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats. Op deze wedstrijd staat er veel op het spel. Er dient door de teams een puntenlimiet te worden behaald welke nodig is om door te stromen naar het halve NK. Hierin is ook de ranking bepalend en is dus ook (het in de buurt zitten van) een podiumplek essentieel om de kansen te vergroten. Na de tweede voorwedstrijd, welke op 6 en 7 april wordt georganiseerd door Longa in Utrecht, zal de balans worden opgemaakt en zal de uitslag uitwijzen wie zich hiervoor hebben geplaats.

Tevens was dit een spannende dag voor enkele juryleden die voor het eerst in het Panel plaatsnamen. Een grote vuurdoop waar alle “nieuwelingen” achteraf erg enthousiast over waren. Aan alle juryleden, dank voor jullie bijdrage aan dit mooie weekend!

Tijdens de eerste wedstrijd heeft Longa goede zaken gedaan! Voor de recreanten was het voor velen zelfs hun eerste wedstrijd. Ondanks dat de spanning en zenuwen soms goed merkbaar waren, was er een prachtig resultaat voor deze meiden die maximaal 2 uur per week trainen. Iris, Leire en Jaylinn werden met enkele foutjes knap 5e, Jiske, Marie en Liz acrogymden zich met een strakke Pippi-Langkous oefening naar de 8e plek en net daarachter op een mooie 9e plek eindigden Emma, Elena en Ida. In een deelnemersveld van maar liefst 13 teams een uitstekende prestatie! Tijdens de tweede voorwedstrijd in Utrecht zullen ook Ester, Alies en Britt laten zien wat zij de afgelopen periode geleerd hebben en zal de acrogym recreatie dus met maar liefst vier teams aanwezig zijn.

Bij de selectie zijn na 1 of twee oefenwedstrijden de afgelopen periode alle puntjes op de i gezet en zijn er mooie scores behaald. In het niveau van de jongste meiden wisten Wietske, Prithika en Lena een limiet én een zilveren medaille te veroveren in een categorie met 9 teams. Het team Emma, Romaissa en Safae dat in dezelfde categorie uitkomt werd 4e en zal op de wedstrijd in Utrecht de strijd aangaan om ook de limiet binnen te slepen.

In het D-niveau behaalden Hilde, Lois en Femke een prachtige gouden medaille en ruim de limiet. Die halve finale plek lijkt dus al binnen te zijn! Aniek en Belle werden tot ieders verbazing in een ijzersterke categorie 3e en zijn ook volop in de race voor doorstroming. Sophie en Noor zetten een strakke choreo neer en overleefden twee risico-elementen. Hierna volgde een klein foutje met grote aftrek. Met het vertrouwen in de elementen zullen ook zij de tweede plaatsingswedstrijd voor de limiet gaan strijden. Ook bij Irene, Jaimy en Bo sloop er een foutje in waardoor de limiet helaas niet binnen handbereik was. Vol vertrouwen kijken zij vooruit om de volgende keer dit foutje recht te zetten. Janice en Tessa zetten een prachtoefening neer. Zij behaalden de limiet en werden vijfde. Lianne en Pien deden in verband met ziekte helaas niet mee en zullen zich ook in Utrecht moeten bewijzen.

In het C-niveau werden ook prachtige resultaten behaald. Met twee stabiele oefening waarin nog ruimte is voor groei was de gouden medaille voor Amber, Anika en Jada. Nienke, Charlotte en Bonney behaalden een hoge score voor balans maar door een foutje in tempo kwamen zij net tekort voor de limiet. De oefeningen van Bo en Arielle werden dit keer artistiek niet helemaal naar wens beoordeeld. Technisch waren zij erg sterk. Het is duidelijk waar we aan gaan werken om de volgende keer wel de limiet te behalen zodat ook zij kans maken op doorstroming. Zij mochten wel een gouden medaille mee naar huis nemen! Anna Sara en Renee gingen met een korte voorbereiding, veroorzaakt door blessures, de vloer op. Zij hebben twee mooie, stabiele oefeningen getoond en mochten met het zilver én de limiet naar huis.

Enkelen van de teams zullen het komende weekend deelnemen aan de Valentijnscup in Friesland om een extra wedstrijdoefening te kunnen doen en alvast wat tegenstanders van een eventuele halve finale te treffen. Daarna zal er keihard getraind worden om op de wedstrijd in april nog beter voor de dag te komen en de halve finale plekken veilig te stellen.

Beste Longa-leden en ouders,

Dit jaar is een speciaal jaar, want Longa viert haar 80ste jubileum! Dit verdient een feestje en daarom organiseren wij met en voor leden een jubileumshow in de Stadschouwburg van Utrecht op zaterdag 29 juni 2019.

Waarom is dit jubileum zo speciaal?
Als vereniging word je maar één keer 80 jaar en hierom hebben we ervoor gekozen dit op een hele speciale manier te vieren! De komende maanden starten alle groepen in hun lessen met de voorbereiding voor de Longa Jubileumshow in de Stadschouwburg, waar alle leden zelf als Longa-artiest op het podium zullen staan!

Wij zouden het superleuk vinden als jij wil mee doen. Oefenen doen we gewoon in de les. Ben jij erbij op zaterdag 29 juni? Schrijf je dan in voor 03-03-2019.

Spelregels:
Deelname is gratis. Daarnaast mag je 2-3 mensen uitnodigen om voor €7,50 per persoon te komen kijken! De dag zal waarschijnlijk uit drie shows bestaan, in welke show(s) je bent ingedeeld is nog niet definitief en hier heb je zelf ook geen keuze in. Schrijf je je in, dan wordt verwacht dat je alle shows meedoet waarin je bent ingedeeld. Het is dus belangrijk de gehele dag vrij te houden!

Hoe meld ik me aan?
Het inschrijfformulier is te vinden op onze website: https://www.longa-utrecht.nl. Hulp nodig? Vraag het de leiding op je groep!

Groetjes, namens alle leiding en de organisatie van het jubileum.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Polonaise dansen, spelletjes spelen, schitteren in de disco en dat in je mooiste verkleedoutfit! Trek je verkleedkleren en schmink maar uit de kast want Longa geeft een carnavalsfeest!

  • Voor wie: leden van Longa van min. 5 en max. 10 jaar oud (zonder ouders)
  • Wat gaan we doen: feesten, hossen en spelletjes!
  • Waar: Gymzaal, Ridderlaan 2
  • Wanneer: 2 maart van 14:30 tot 16:15 uur.
  • Entree: 1 euro. Gepast aan de deur betalen

Er zal een prijs worden uitgereikt voor mooiste verschijning!

Voor dit feest is een maximaal aantal van 50 plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op! VOL=VOL
Aanmelding is mogelijk vanaf vrijdag 15 februari 19:00 tot en met dinsdag 19 februari 19.00, via het aanmeldformulier op www.longa-utrecht.nl

Wij hebben er al zin in… dus meld je snel aan!

Carnavalsgroetjes,
De LONGA-leiding.

Hier de link naar de site van het gymspektakel dit jaar op 29 december.http://atouchofgold.nl

Voor een middag of avond topvermaak met turnen, acrobatiek en dans.
Met alle Nederlandse toppers uit de turnwereld, zoals Sanne Wevers en Epke Zonderland.
Echt een aanrader!

Let op als lid van Longa ben je ook KNGU lid. Dus kun je kaarten met korting bestellen.

Beste ouders,

Longa is, zoals jullie weten, een vereniging die geheel door enthousiaste ouders van turners en turnsters wordt gerund.
Na het vertrek van een bestuurslid kunnen we wel wat extra hulp gebruiken. Volgend jaar bestaat Longa bovendien 80 jaar, en daar gaan we natuurlijk ook wat aandacht aan besteden. Dus we zijn op zoek naar 1 of 2 extra bestuursleden. Heb jij zin ervoor te zorgen dat de jongens en meiden onder andere een fantastisch 2019 gaan meemaken, meld je dan aan bij Lianne Schroder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen je hulp echt gebruiken! Mocht je wat meer informatie willen, neem dan even met Lianne contact op.

Alvast bedankt voor je reactie,

Het bestuur van Longa,
Reijnder, Marcel, Frans, Cynthia en Lianne

Lieve kinderen,

Op vrijdag 21 december organiseert Longa een pre-kerstdiner en gala. Graag willen wij samen met jou genieten van de lekkerste hapjes en de leukste kerst hits. We vragen je om een hapje voor ongeveer drie personen mee te brengen en je mooiste kerst outfit aan te trekken!

Het duurt van 17.30 uur (deur open en diner) tot 20.00 uur.

Eet- en dans jij met ons de kerstvakantie tegemoet? Meld je dan snel via het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is te vinden op de homepagina van de website en zal beschikbaar zijn vanaf 14 december 09.00 uur tot 19 december 18.00 uur. Er is plek voor 75 kinderen. De plekken worden toegekend op volgorde van inschrijving. Elke inschrijving krijgt een volgnummer, welke is vermeld in de mail die je ontvangt op het opgegeven e-mailadres. Let op: de minimum leeftijd is 8 jaar, en vol = vol.

Hopelijk tot vrijdag de 21e!

De Grote Clubactie van 2018 zit er weer op en wat heeft iedereen zijn best gedaan!! Er zijn in totaal 1541 loten verkocht door jullie en dat is echt een hele prestatie! De winnaar van dit jaar is Tyka van der Klein, zij heeft maar liefst 157 loten verkocht en wint daarmee de eerste prijs. Ze mag een nieuw turnpakje uitzoeken. De tweede plaats is voor Jada van den Akker, zij verkocht 69 loten en ook zij mag een nieuw pakje uitkiezen. Super gedaan meiden!!! De kinderen die 20 loten of meer hebben verkocht krijgen een voucher en kunnen daarmee o.a. naar Bobbejaanland of Avontura. Deze zullen binnenkort in de les worden uitgedeeld. Iedereen die heeft meegeholpen: heel erg bedankt! De opbrengst komt dit jaar ten goede aan het vieren van het 80-jarig bestaan van de vereniging. Hierover volgt later meer dit seizoen.

Update:
Inmiddels hebben Tyka en Jada hun nieuwe welverdiende outfit, super dames!!
Ook is het totaal bedrag bekend. Dit jaar hebben we een opbrengst van € 3632,20. Iedereen bedankt voor je inzet!

Lieve kinderen,plaat

Na 5 december zijn Sint en Piet weer terug naar Spanje, een paar Pieten wilden graag achterblijven om met jullie een feestje te gaan vieren.

Wil je hier graag bij zijn, kom dan op 8 december naar de Ridderlaan…. We gaan super leuke spelletjes doen en maken er een onvergetelijke dag van. 

Het begint om 14:30 en duurt tot 16:00.
Wil je graag komen, schrijf je dan in via de website van Longa.
Inschrijven kan vanaf 17 november op de zaterdagavond vanaf 18:00.
Er zijn 40 plekken en die zullen ook op volgorde van inschrijving worden toegewezen.
In de toekomst zullen de aanmeldingen voor dit soort evenementen ook via de website gaan.piet kar
Vol = vol
Het is voor kinderen vanaf 5 jaar t/m 8 jaar.

Wie krijgt zijn of haar Pietendiploma?

Hopelijk tot zaterdag 8 december!

Op 7 oktober was het zover!
Met 11 vrouwen, 1 man en 2 kids sterk hielpen een mix van trainers, ouders, bestuursleden en gymnasten van Longa mee als vrijwilliger bij de Singelloop in Utrecht.
Begin van de middag gaven we “acte de presence” en onze eerste taak was: 9000 bekertjes met water vullen!! Onder grote tijdsdruk en met groots teamwork lukte dit zonder al te nat te worden😊
Hierna kwam het volgende deel van de klus, namelijk de bekertjes water uitdelen aan de atleten van de 10km. Er kwamen duizenden lopers voorbij die dankbaar van het wateraanbod gebruik maakte. Met een speciale aangeeftechniek werkten we erg efficiënt, maar een regenjas zou best welkom geweest zijn.
Rond 15:00 uur passeerden de laatste lopers en kon het opruimen beginnen. Dit verliep zeer voorspoedig zodat we na een half uurtje alweer huiswaarts konden.
Het was een intensieve maar erg leuke klus die ook nog eens 300 euro voor de club heeft opgeleverd!!
Alle vrijwilligers waren erg enthousiast dus: Enorm bedankt voor jullie inzet en op naar volgend jaar!!

Inmiddel hebben we met z'n allen al meer dan 100 euro voor de clubkas gespaard. Iedereen bedankt voor het sponsoren. Bestel je iets online denk aan de club en bestel via de sponsorkliks link op de site.

 

Beste Longa-leden en ouders,

Op zondag 7 oktober wordt er in Utrecht weer de Singelloop georganiseerd.
Vorig jaar hebben we met een mix van bestuursleden, leiding, ouders en gymnasten als vrijwilligers geholpen. Dit was erg gezellig en leverde per vrijwilliger 25 euro voor Longa op.
We zijn er 4-5 uur mee bezig afhankelijk bij welke activiteit we worden ingedeeld. Dit kan van alles zijn: opbouwen, bekertjes water uitdelen, helpen bij de start etc…
Inmiddels hebben zich al 7 mensen aangemeld, maar we hopen (en gaan er vanuit) dat meer mensen zich aanmelden (minimum leeftijd 16 jaar).
Dus schroom niet en meld je aan!!
Goed voor het clubgevoel en de clubkas!!

Aanmelden kan per mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groet namens het Longa bestuur,
Marcel Kaufmann

Zaterdag 19 mei was het zover: na maanden trainen en organiseren vonden afgelopen zaterdag de clubkampioenschappen van Longa plaats in Sportcentrum de Galgenwaard.
Ruim honderd leden tussen 6 en 16 jaar deden mee aan deze turnwedstrijd waarin op alle niveaus werd geturnd. Ook onze jongens deden enthousiast mee aan deze wedstrijd! Daarnaast werd promotie gemaakt voor onze acrogymnastiekafdeling door middel van een aantal demonstraties.
(Oud)Leden en trainsters, trainers, bestuursleden en ouders hebben hun steentje bijgedragen door te helpen met opzetten, te jureren, groepjes te begeleiden, diploma’s te schrijven of scores bij te houden. Wederom werd duidelijk wat een hechte en verbindende vereniging Longa al bijna 80 jaar is. Veel dank aan alle vrijwilligers, juryleden en trainers die geholpen hebben deze dag tot een groot succes te maken!

LONGA ZOEKT:

Enthousiaste trainers en assistenten voor recreatieturnen en acrogymnastiek

Gymnastiekvereniging Longa Utrecht zoekt nieuwe trainers/trainsters en assistenten voor diverse turngroepen te Utrecht. Dit ter vervanging van en ter aanvulling op onze huidige groep trainers. Het zijn volle groepen met enthousiaste, ambitieuze gymnasten die wel van een uitdaging houden. Ben jij degene die deze groepen op een sportieve manier het turnen leert?

Over Longa

Longa is een recreatieve gymnastiekvereniging met een acrogym selectie waar in een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer al jaren jongens en meisjes actief zijn. Op dit moment wordt er door Longa op twee locaties in Utrecht turnles en acrogym aangeboden, namelijk op de Ridderlaan en de Afrikalaan. Zie longa-utrecht.nl voor meer informatie over de vereniging en het huidige lesaanbod.

Dit zoeken wij in jou

• Ervaring met leiding geven of assisteren van recreatieturnen
• Voor hoofdtrainers is niveau 3 een pre, niveau 2 met ervaring is bespreekbaar
• Voor assistenten is niveau 2 gewenst
• Een teamspeler die een positieve bijdrage levert aan de club

Interesse?

Stuur je motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en dan bellen we je voor een kennismaking!

De Grote Clubactie is ten einde en het resultaat is weer fantastisch, er zijn in totaal 1586 loten verkocht! Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen!! De club kan nu weer de nodige materialen aanschaffen die aan vervanging toe zijn.

Iedereen die meedeed maakte kans op het winnen van een nieuw turnpakje. De meiden die de meeste loten hebben verkocht ontvingen vorige week hun prijs. 

Sara Kaufmann verkocht 81 loten en is daarmee nummer één.
Ariëlle van Mulligen eindigde als tweede met 64 loten.
Nieke Coenen verkocht 57 loten en werd derde.

Supergoed gedaan, van harte gefeliciteerd met jullie prijs en heel veel plezier van jullie welverdiende nieuwe pakje.

­