­

Beste ouders en gymnasten,
Na een heerlijke, zonnige zomervakantie hebben wij, ondanks Corona, alle lessen weer kunnen opstarten. Zowel de trainers, assistenten als de kinderen hebben de aflopen twee weken weer fijn in de zaal kunnen werken.

Corona-richtlijnen
We willen iedereen er op wijzen dat de richtlijnen van de RIVM ook na de vakantie van kracht blijven. Dit betekent dus in het kort: blijf thuis bij milde klachten en was vaak je handen. Voor ouders betekent dit dat het niet mogelijk is om bij de les aanwezig te zijn, m.u.v. de ouderkind gym. Indien je een trainer wilt spreken kun je uiteraard wel even contact met haar/hem opnemen.

Contributie
Ondanks dat de lessen nu volledig gestart zijn, zullen wij ook in de maanden september/oktober alleen de basiscontributie innen. De club heeft hier voldoende financiële ruimte voor. Vanaf november worden ook alle lesuren weer in rekening gebracht.

ALV
De algemene ledenvergadering (ALV) zullen we nog verder moeten uitstellen. We hebben besloten deze te verplaatsen naar het eerste kwartaal van 2021. Zowel het boekjaar 2019 als 2020 zullen we dan afsluiten. We hopen de ALV te kunnen koppelen aan een sportieve Longa dag.
Namens het bestuur wensen we alle gymnasten en trainers een prachtig seizoen toe. Voor de gymnasten die aan wedstrijden deelnemen, hopen we dat alles doorgang kan vinden. Jullie trainen er hard genoeg voor!

Sportieve groeten van het bestuur,
Lianne, Frans, Marco, Reijnder, Marcel en Heidi

Op 19 september zijn we weer gestart met de Grote Clubactie. Dit jaar door de Corona maatregelen anders dan voorgaande jaren. We hebben besloten niet langs de duren te gaan. Maar met de nieuwe online methode om loten te verkopen hopen we toch op een mooi resultaat dit jaar. Voor info kijk op de site van de Grote Clubactie. www.clubactie.nl Iedereen veel succes!!

Longa kan alleen bestaan met de hulp van vrijwilligers. Uit het principe dat vele handen licht werk maken doen we een oproep voor ouders die ons willen ondersteunen.
Mogelijke taken zijn:
• Jurylid
• Hulp bij grote clubactie, Longa dag, organisatie kamp e.d.
• Leden -en/of financiële administratie
• Digitale zaken zoals het onderhouden van de website
Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers taak neemt u dan contact op met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sinds anderhalf jaar zijn we onder begeleiding van de clubkadercoach, Jolanda van der Linden, bezig
met een coaching traject voor onze trainsters, trainers en assistenten. Zij spelen namelijk een
cruciale rol in het sportplezier van de kinderen. Daarnaast hebben we als club een
verantwoordelijkheid om goed voor onze (jonge) leiding te zorgen. In hun opleiding bij de bond is er
veel aandacht voor de technische kant van turnen, maar minder voor de pedagogisch-didactische
kant van het trainerschap. En daar geven op deze manier invulling aan. Nu loopt het traject bijna ten
einde en willen we dat haar rol wordt overgenomen door trainersbegeleiders binnen de club zélf.
Daarom zijn we nu op zoek naar jou, ouders die het leuk vinden om een aantal van onze trainers en
assistenten verder te blijven coachen. De exacte invulling hiervan gaan we met elkaar bepalen. Maar
heb jij ervaring op het pedagogische vlak of ervaring met coaching en ga je ook voor het sportplezier
van de kinderen, laat het ons dan weten. Ervaring met turnen is niet nodig. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JolandaIk ben de buurtsportcoach Jolanda van der Linden en werkzaam bij Sport Utrecht. Ik heb passie voor turnen en sport in het algemeen. Bij Longa ben ik geen onbekende, ik draai al een aantal jaar bij deze club mee. Ik zorg voor o.a. de trainersbegeleiding en stagebegeleiding. Ik ondersteun de trainers en assistenten bij Longa.

Ik bezoek de lessen en samen met de trainers kijken we wat we er nog beter, anders of nog leuker kan. Voor ons is het belangrijk dat elke trainer plezier heeft in het les geven en zich blijft ontwikkelen. Hierdoor zullen ook de kinderen plezier beleven aan de turnsport. Samen met Nienke organiseer ik thema bijeenkomsten voor de trainers en bieden we steun waar dat nodig is.
In de wijk Hoograven heb ik de taak om kinderen kennis te laten maken met de gymsport. Hiervoor bezoek ik ook de gymlessen op de scholen en breng de kinderen in contact met Longa.
Ik draag graag mijn steentje bij aan zoals Longa dat zegt; “de leukste turn/gym club ban Utrecht.

Beste (bijna) leden van Longa,

Tussen 1 en 18 juli zullen de lessen binnen worden hervat! Elke train(st)er heeft inmiddels contact gehad via de appgroep/mail met alle informatie over de lessen binnen. In het document (zie bijlage) staan de regels waaraan ieder lid zich aan moet houden. Als er iets niet duidelijk is over deze regels of andere informatie, graag bij de desbetreffende trainster informeren! Ook als u deze informatie niet heeft ontvangen graag contact opnemen met de train(st)er! Alle e-mailadressen zijn te vinden bij het kopje "lestijden". Zodra een kind binnen 24 uur voor de les (milde) klachten heeft, vragen we jullie om niet naar de les te komen. Indien wij zien dat een kind verkouden is, kunnen wij het kind niet toelaten in de training!

In de zomervakantie (19 juli tot 1 september) zullen er geen lessen zijn voor het recreatie turnen en de recreatie acrogym. Vanaf 1 september start het nieuwe seizoen weer binnen, mits dit mogelijk blijft met corona.

Voor mensen met kinderen op de wachtlijst: de trainsters contact op zodra jullie een proefles kunnen komen doen. Voor de meeste mensen zal dit na de zomervakantie zijn.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en trainers van Longa Utrecht

Beste leden van Longa,

Graag informeren wij u over de besluiten die het bestuur heeft genomen naar aanleiding van de laatste informatie over de richtlijnen en maatregelen in verband met het coronavirus.

Trainingen buiten

Vanaf 1 juni is het ook voor kinderen van 13-18 jaar toegestaan om binnen 1,5 meter afstand met elkaar te sporten in de buitenlucht. Dit betekent concreet dat de buitenlessen voor selectie acrogym die momenteel worden gegeven (kunnen) worden aangepast. Ook starten we met de buitenlessen voor de recreatie gymlessen. Hierover wordt u via de trainer verder geïnformeerd. In het bijgevoegde ‘protocol buitensporten Longa’ vindt u de richtlijnen die we bij Longa hanteren.


Trainingen binnen

Op dit moment is de verwachting dat er per 1 juli aanstaande ook weer binnen mag worden gesport. Als dit kan, zal er vanaf 1 juli tot en met 18 juli binnen getraind kunnen worden. Dit gebeurt volgens het reguliere trainingsschema en op de bekend trainingslocaties.

Zomer

Vanaf 19 juli tot en met 30 augustus geldt er een zomerstop en worden er geen trainingen gegeven. Op dit moment gaan wij er vanuit dat er op maandag 31 augustus 2020 op de reguliere wijze kan worden gestart met het seizoen 2020-2021.
Door een aantal trainsters wordt nog nagedacht over het organiseren van extra zomertrainingen waar u zich voor kunt opgeven. Hier ontvangt u vanuit de betreffende trainers zelf bericht over.

Contributie

Het bestuur heeft besloten om naast de maanden maart, april, mei en juni – ook voor de maanden september- oktober alleen de basiscontributie in rekening te brengen (de maanden juli en augustus zijn een contributievrije periode). Hiermee willen we onze leden tegemoet komen voor de lessen die in de afgelopen maanden niet hebben kunnen doorgaan.

Kamp

Gezien de onzekerheden omtrent de coronamaatregelen en de moeilijkheid om dit goed en verantwoord te kunnen organiseren, heeft het bestuur in samenspraak met de leiding besloten dat het kamp dat gepland stond voor begin september helaas niet doorgaat. Het kamp wordt verschoven naar 2021. De bijdrage, die de leden al hebben overgemaakt, wordt teruggestort.

ALV

Door het coronavirus is de eerder dit jaar geplande ALV opgeschort. Wij zijn voornemens deze te laten plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2020. Als het mogelijk is willen wij de ALV combineren met een gezellige en sportieve ‘Longa-dag’ waarin we informeel 2020 met elkaar willen afsluiten. Hierover ontvangt u nog nader bericht.

Vragen?

Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Daarnaast willen wij onze dank uitspreken voor de steun en het begrip in de afgelopen maanden. Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen hebben, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Bestuur Longa Utrecht

Beste leden van Longa,
Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag heeft het bestuur zich vanavond gebogen over de vraag of – en zo ja hoe- er weer begonnen kan worden met het geven van trainingen. Ook in afstemming met onze trainers hebben we besloten dat dit voorlopig nog niet mogelijk is. Het geven van trainingen in de gymzalen is niet toegestaan en aan het geven van trainingen in de buitenlucht kleven teveel praktische bezwaren en veiligheidsrisico’s. Vanzelfsprekend blijven we de ontwikkelingen volgen en gaan we dit besluit heroverwegen indien daar aanleiding voor is.
In overeenstemming met onze eerdere besluiten wordt ook in de komende maand alleen de basiscontributie geïncasseerd en blijft de eerder uitgeschreven ALV van 17 maart tot nader bericht opgeschort.
Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en rekenen hierbij op uw begrip.
Vriendelijke groet,
Bestuur Longa Utrecht

Beste leden van Longa,

Naar aanleiding van de vandaag aangekondigde maatregelen in verband met het corona-virus - en in overeenstemming met de adviezen van NOC-NSF en de KNGU - heeft het bestuur van Longa besloten de aangekondigde ALV van 17 maart a.s. tot nader bericht op te schorten. Wij gaan er vanuit dat u begrip heeft voor deze maatregel.

Vriendelijke groet, Bestuur Longa Utrecht

Beste leden van Longa,

Naar aanleiding van de vandaag aangekondigde maatregelen in verband met het corona-virus - en in overeenstemming met de adviezen van NOC-NSF en de KNGU - heeft het bestuur van Longa besloten alle trainingen tot nader bericht op te schorten. Wij gaan er vanuit dat u begrip heeft voor deze maatregel.

Vriendelijke groet, Bestuur Longa Utrecht

Afgelopen september ging de Grote Clubactie weer van start en ook deze keer hebben alle jongens en meiden ontzettend hun best gedaan! Zelfs meer nog dan voorgaande jaren, er zijn maar liefst 1793 loten verkocht, dat zijn er 250 meer dan vorig jaar. Het totaal opgehaalde bedrag komt daarmee uit op 4.145,20 euro. Met dit fantastische resultaat kan de vereniging weer een prachtig Longakamp organiseren en nieuwe spullen aanschaffen. Iedereen ontzettend bedankt!!

In het bijzonder bedanken we de prijswinnaressen van deze editie van de Grote Clubactie. Er zijn er maar liefst drie dit jaar, te weten:

Eerste plaats: Jada van den Akker, 73 loten (vorig jaar de tweede plaats)

Tweede plaats: Noor Kaufmann, 71 loten

Derde plaats: Eva Fonville, 70 loten

SUPERGOED gedaan dames en gefeliciteerd met jullie prijs, wat een mooie nieuwe turnpakjes!!

Er wordt net als voorgaande jaren een kerstdiner en gala georganiseerd namens Longa voor alle leden (van 8 jaar en ouder). Iedereen die naar het diner komt neemt een klein hapje mee voor ongeveer drie tot vier personen. We willen jullie vragen om een klein gerechtje mee te nemen, geen toetjes. De toetjes, borden, bekers, drinken en bestek zullen door de club worden verzorgd.
Na het diner zal er aansluitend (omstreeks 19:00 uur) een gala-avond plaats vinden. Hierbij zijn er (kerst)hitjes te horen om op te dansen.
De dresscode is je beste gala- / kerstoutfit (zonder schoenen i.v.m. beschadiging van de gymzaalvloer). Er valt een prijs te winnen voor de mooiste, meest unieke, grappigste, leukste, creatiefste outfit dus voel je vrij om flink uit te pakken!

Wanneer: 20 december 18:00 tot 20:30 uur
Waar: Gymzaal aan de Ridderlaan
Wat: Kerstdiner en gala Longa
Wie: Voor alle Longa-leden van 8 jaar en ouder

Aanmelden via de site www.longa-utrecht.nl.
Er kan aangemeld worden vanaf 6 december 08:00. De inschrijving sluit op 18 december om 2100.

Tot op het kerstgala!
Groetjes,
De leiding van Longa Utrecht.

Zoals vermeld op de meegegeven brieven is het inschrijfformulier voor de Hallloween filmmiddag/ -avond vanvaf vandaag beschikbaar op de voorpagina van de website: https://www.longa-utrecht.nl.

Wanneer: 9 november 2019

Wie en hoe laat:

  • Kinderen van 6-9 jaar oud: van 15:30-18:00, instroom tussen 15:15-15:30
  • Kinderen van 10 jaar en ouder: van 19:00-21:30, instroom tussen 18:45-19:00

Waar: Ridderlaan 2
Entree: 2,- p.p.

Overige informatie:

  • De entree graag bij ons aan de deur gepast betalen
  • Wij zorgen voor wat lekkers om te eten en te drinken, dit hoef je zelf niet mee te nemen
  • Knuffels en dekens mogen meegenomen worden
  • Als je het leuk vindt mag je verkleed komen
  • Ouders kunnen hun kind brengen en aan het einde weer ophalen

De Utrechtse turnvereniging Longa bestaat 80 jaar! Op 28 juni 1939 werd de gymnastiekvereniging “Lichamelijke Oefening Na Gedane Arbeid” opgericht, onder andere door de heer Berrens die destijds als penningmeester fungeerde. De familie Berrens is een groot deel van haar tijd actief geweest bij Longa. Zo is Wil Berrens, nog steeds erelid van Longa, met maar liefst 45 dienstjaren als turnster en trainster. Longa overleefde de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de Beatles en bruist als nooit tevoren! Op twee locaties is Longa actief, in Hoograven en Kanaleneiland. Vele gymnastiekvormen komen aan bod, van kleutergym tot acrogym. Turnsters van Longa hebben zelfs prijzen gewonnen bij Nederlandse kampioenschappen.

Nu, 80 jaar later, is Longa nog steeds een levendige turnvereniging met dagelijks trainingen waar in totaal bijna 300 turners en turnsters vol enthousiasme hun sport kunnen beoefenen. Om de 80e verjaardag te vieren pakt Longa groots uit met drie shows in de Stadsschouwburg op zaterdag 29 juni, vanaf 11:00. Turners en turnsters van alle leeftijden zullen een sprankelende show geven met als thema “Films en TV-series”. Bijzondere genodigden zijn Wethouder van Sport Maarten van Ooijen en erelid Wil Berrens. Wil je weten of Longa iets voor jou is, kijk dan op longa-utrecht.nl. Longa, de leukste turnvereniging van Utrecht, waarbij plezier in het turnen voor jongens en meiden voorop staat!

In het weekend van 9 en 10 februari vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats. Op deze wedstrijd staat er veel op het spel. Er dient door de teams een puntenlimiet te worden behaald welke nodig is om door te stromen naar het halve NK. Hierin is ook de ranking bepalend en is dus ook (het in de buurt zitten van) een podiumplek essentieel om de kansen te vergroten. Na de tweede voorwedstrijd, welke op 6 en 7 april wordt georganiseerd door Longa in Utrecht, zal de balans worden opgemaakt en zal de uitslag uitwijzen wie zich hiervoor hebben geplaats.

Tevens was dit een spannende dag voor enkele juryleden die voor het eerst in het Panel plaatsnamen. Een grote vuurdoop waar alle “nieuwelingen” achteraf erg enthousiast over waren. Aan alle juryleden, dank voor jullie bijdrage aan dit mooie weekend!

Tijdens de eerste wedstrijd heeft Longa goede zaken gedaan! Voor de recreanten was het voor velen zelfs hun eerste wedstrijd. Ondanks dat de spanning en zenuwen soms goed merkbaar waren, was er een prachtig resultaat voor deze meiden die maximaal 2 uur per week trainen. Iris, Leire en Jaylinn werden met enkele foutjes knap 5e, Jiske, Marie en Liz acrogymden zich met een strakke Pippi-Langkous oefening naar de 8e plek en net daarachter op een mooie 9e plek eindigden Emma, Elena en Ida. In een deelnemersveld van maar liefst 13 teams een uitstekende prestatie! Tijdens de tweede voorwedstrijd in Utrecht zullen ook Ester, Alies en Britt laten zien wat zij de afgelopen periode geleerd hebben en zal de acrogym recreatie dus met maar liefst vier teams aanwezig zijn.

Bij de selectie zijn na 1 of twee oefenwedstrijden de afgelopen periode alle puntjes op de i gezet en zijn er mooie scores behaald. In het niveau van de jongste meiden wisten Wietske, Prithika en Lena een limiet én een zilveren medaille te veroveren in een categorie met 9 teams. Het team Emma, Romaissa en Safae dat in dezelfde categorie uitkomt werd 4e en zal op de wedstrijd in Utrecht de strijd aangaan om ook de limiet binnen te slepen.

In het D-niveau behaalden Hilde, Lois en Femke een prachtige gouden medaille en ruim de limiet. Die halve finale plek lijkt dus al binnen te zijn! Aniek en Belle werden tot ieders verbazing in een ijzersterke categorie 3e en zijn ook volop in de race voor doorstroming. Sophie en Noor zetten een strakke choreo neer en overleefden twee risico-elementen. Hierna volgde een klein foutje met grote aftrek. Met het vertrouwen in de elementen zullen ook zij de tweede plaatsingswedstrijd voor de limiet gaan strijden. Ook bij Irene, Jaimy en Bo sloop er een foutje in waardoor de limiet helaas niet binnen handbereik was. Vol vertrouwen kijken zij vooruit om de volgende keer dit foutje recht te zetten. Janice en Tessa zetten een prachtoefening neer. Zij behaalden de limiet en werden vijfde. Lianne en Pien deden in verband met ziekte helaas niet mee en zullen zich ook in Utrecht moeten bewijzen.

In het C-niveau werden ook prachtige resultaten behaald. Met twee stabiele oefening waarin nog ruimte is voor groei was de gouden medaille voor Amber, Anika en Jada. Nienke, Charlotte en Bonney behaalden een hoge score voor balans maar door een foutje in tempo kwamen zij net tekort voor de limiet. De oefeningen van Bo en Arielle werden dit keer artistiek niet helemaal naar wens beoordeeld. Technisch waren zij erg sterk. Het is duidelijk waar we aan gaan werken om de volgende keer wel de limiet te behalen zodat ook zij kans maken op doorstroming. Zij mochten wel een gouden medaille mee naar huis nemen! Anna Sara en Renee gingen met een korte voorbereiding, veroorzaakt door blessures, de vloer op. Zij hebben twee mooie, stabiele oefeningen getoond en mochten met het zilver én de limiet naar huis.

Enkelen van de teams zullen het komende weekend deelnemen aan de Valentijnscup in Friesland om een extra wedstrijdoefening te kunnen doen en alvast wat tegenstanders van een eventuele halve finale te treffen. Daarna zal er keihard getraind worden om op de wedstrijd in april nog beter voor de dag te komen en de halve finale plekken veilig te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Nijntje beweegdiploma

KNGU Online Keurmerk

Sponsorkliks

­