­

In het weekend van 9 en 10 februari vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats. Op deze wedstrijd staat er veel op het spel. Er dient door de teams een puntenlimiet te worden behaald welke nodig is om door te stromen naar het halve NK. Hierin is ook de ranking bepalend en is dus ook (het in de buurt zitten van) een podiumplek essentieel om de kansen te vergroten. Na de tweede voorwedstrijd, welke op 6 en 7 april wordt georganiseerd door Longa in Utrecht, zal de balans worden opgemaakt en zal de uitslag uitwijzen wie zich hiervoor hebben geplaats.

Tevens was dit een spannende dag voor enkele juryleden die voor het eerst in het Panel plaatsnamen. Een grote vuurdoop waar alle “nieuwelingen” achteraf erg enthousiast over waren. Aan alle juryleden, dank voor jullie bijdrage aan dit mooie weekend!

Tijdens de eerste wedstrijd heeft Longa goede zaken gedaan! Voor de recreanten was het voor velen zelfs hun eerste wedstrijd. Ondanks dat de spanning en zenuwen soms goed merkbaar waren, was er een prachtig resultaat voor deze meiden die maximaal 2 uur per week trainen. Iris, Leire en Jaylinn werden met enkele foutjes knap 5e, Jiske, Marie en Liz acrogymden zich met een strakke Pippi-Langkous oefening naar de 8e plek en net daarachter op een mooie 9e plek eindigden Emma, Elena en Ida. In een deelnemersveld van maar liefst 13 teams een uitstekende prestatie! Tijdens de tweede voorwedstrijd in Utrecht zullen ook Ester, Alies en Britt laten zien wat zij de afgelopen periode geleerd hebben en zal de acrogym recreatie dus met maar liefst vier teams aanwezig zijn.

Bij de selectie zijn na 1 of twee oefenwedstrijden de afgelopen periode alle puntjes op de i gezet en zijn er mooie scores behaald. In het niveau van de jongste meiden wisten Wietske, Prithika en Lena een limiet én een zilveren medaille te veroveren in een categorie met 9 teams. Het team Emma, Romaissa en Safae dat in dezelfde categorie uitkomt werd 4e en zal op de wedstrijd in Utrecht de strijd aangaan om ook de limiet binnen te slepen.

In het D-niveau behaalden Hilde, Lois en Femke een prachtige gouden medaille en ruim de limiet. Die halve finale plek lijkt dus al binnen te zijn! Aniek en Belle werden tot ieders verbazing in een ijzersterke categorie 3e en zijn ook volop in de race voor doorstroming. Sophie en Noor zetten een strakke choreo neer en overleefden twee risico-elementen. Hierna volgde een klein foutje met grote aftrek. Met het vertrouwen in de elementen zullen ook zij de tweede plaatsingswedstrijd voor de limiet gaan strijden. Ook bij Irene, Jaimy en Bo sloop er een foutje in waardoor de limiet helaas niet binnen handbereik was. Vol vertrouwen kijken zij vooruit om de volgende keer dit foutje recht te zetten. Janice en Tessa zetten een prachtoefening neer. Zij behaalden de limiet en werden vijfde. Lianne en Pien deden in verband met ziekte helaas niet mee en zullen zich ook in Utrecht moeten bewijzen.

In het C-niveau werden ook prachtige resultaten behaald. Met twee stabiele oefening waarin nog ruimte is voor groei was de gouden medaille voor Amber, Anika en Jada. Nienke, Charlotte en Bonney behaalden een hoge score voor balans maar door een foutje in tempo kwamen zij net tekort voor de limiet. De oefeningen van Bo en Arielle werden dit keer artistiek niet helemaal naar wens beoordeeld. Technisch waren zij erg sterk. Het is duidelijk waar we aan gaan werken om de volgende keer wel de limiet te behalen zodat ook zij kans maken op doorstroming. Zij mochten wel een gouden medaille mee naar huis nemen! Anna Sara en Renee gingen met een korte voorbereiding, veroorzaakt door blessures, de vloer op. Zij hebben twee mooie, stabiele oefeningen getoond en mochten met het zilver én de limiet naar huis.

Enkelen van de teams zullen het komende weekend deelnemen aan de Valentijnscup in Friesland om een extra wedstrijdoefening te kunnen doen en alvast wat tegenstanders van een eventuele halve finale te treffen. Daarna zal er keihard getraind worden om op de wedstrijd in april nog beter voor de dag te komen en de halve finale plekken veilig te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Nijntje beweegdiploma

KNGU Online Keurmerk

Sponsorkliks

­